Cursussen

Om een goed plan te verkrijgen kan men een tuinontwerper inschakelen. Wat vaak veel leuker is, is zelf aan de slag gaan om een mooi plan te maken dat helemaal naar uw wensen is gemaakt.

Vanaf begin 2013 kunt u twee cursussen volgen bij Tuinstudio Anton Boertje:

 • Eén cursus van vijf lessen:
  Ontwerp uw eigen tuin.
   
  Het wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
  De data zijn 14, 21, 28 januari en 4 en 11 februari 2013.
  Deelname kost € 175.=
  Anton Boertje is professional tuinontwerper vanaf 1996. Hij zorgt voor een gedegen uitleg over de tuinarchitectuur. In vijf lessen begeleidt hij u in het maken van een schets, ontwerp, matenplan, beplantingsplan, en uitvoeringsplan. Door de interactie in de lessen en het beantwoorden van vragen die tijdens het ontwerpproces ontstaan, krijgt u het doel gerealiseerd. Dit is namelijk een zelfgemaakt tuinplan welke door u in de praktijk uitvoerbaar is. Aan het eind van de cursus heeft u een kant-en-klaar plan om te starten met de aanleg of renovatie van uw eigen tuin.
Na afloop van de cursus Ontwerp uw eigen tuin bestond bij sommige cursisten de behoefte meer te willen weten over het gebruik van beplanting. Op deze vraag wordt ingespeeld met de cursus Toepassen van beplanting.
Met deze opzet kunnen mensen zich ook alleen voor de tweede cursus inschrijven.  
 
 • Aansluitend drie lessen:
  Toepassen van beplanting.
   
  Het wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
  De data zijn 25 februari en 4 en 11 maart 2013.
  Deelname kost € 98.=
  Door zijn ervaring in de botanische tuin KEW in Engeland en in vele andere tuinen heeft Anton Boertje kennis opgedaan over beplanting. Geleerd waarop men moet letten bij de toepassing van bomen, heesters, vaste planten, één en tweejarigen, bollen en knollen. In de cursus “Toepassen van beplanting” wordt u geholpen met het maken van een beplantingsplan voor uw tuin. Welke planten u beter niet kunt toepassen en welke onmisbaar zijn.
Beide cursussen worden gegeven in Quintus, centrum voor kunsteducatie, Vloeddijk 38, 8261GC Kampen.
U kunt zich aanmelden via info@tuinstudio.nl.  

 

 
Kennismaking| Diensten | Gallery | Contact | Nieuws | Home