Tuin op maat

Alle typen tuinontwerpen kunnen wij maken van strak design tot natuurlijk groen. Tussen deze uitersten zijn vele opties mogelijk. Toen Laura van Heusden, werkend bij de tekst-en eindredactie van het blad Home and Garden, ons te kennen gaf niet te weten in welk vakje Tuinstudio Anton Boertje was te plaatsen vingen wij dat op als een compliment.
Wij gaan namelijk niet voor ëën soort stijl, wij luisteren naar de klant en kijken naar de mogelijkheden. Graag nodigen wij u uit de foto's van de verschillende ontwerpen te bekijken in de galerie.

In de ontwerpfase houden wij al rekening met het milieu. Als voorbeeld kunnen we het gebruik van hout in de tuin noemen. Met het idee, om ten koste van het tropisch regenwoud hardhout te gebruiken, kunnen wij niet leven. We gebruiken dan liever Europees eiken, Douglas, Lariks, Tamme kastanje of Robina. Palen van bijvoorbeeld de tamme kastanje gaan wel 20 jaar mee! Douglashout gebruiken wij vooral in vlonders en schuttingdelen. Zolang dit hout niet in aanraking komt met de grond, droogt het uit en wordt het keihard zodat dit ook jaren mee gaat. Wilt u alsnog tropisch hout, dan gebruiken wij uitsluitend hout met het keurmerk van de Forest Stewardship Councel (FSC). Dit hout komt uit goed beheerde bossen of plantages.

Naast de bekende materialen passen wij ook gerecycled kunststof toe wat samen met het gebruik van organische mest en compost geheel onder de noemer "cradle to cradle" is te voegen. Uitleg Wikepedia: "De centrale gedachte van de cradle to cradle (wieg tot wieg) filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het eerste verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en geen restproducten die alsnog gestort worden. Deze kringloop wordt bedoeld met het motto: waste equals food."

Bij een bestaande tuin is het voor ons een uitdaging gebruik te maken van de bestaande bomen en struiken. De tuin veranderd wel maar behoud toch haar volwassen aanblik.

Wij luisteren uiterst zorgvuldig naar de wensen van de klant, om zo tot een prachtig tuinplan te komen dat natuurlijk wel uitvoerbaar is. Voor een creatief tuinontwerp, dat voor u is gemaakt en het milieu in acht neemt, bent u bij ons aan het goede adres. Onze creativiteit gaat verder, waar andere bureaus stoppen.

Tuinstudio Anton Boertje: iedere tuin een eigen gezicht!


 

 
Ontwerp villa met rieten dak
 
Tuinontwerp (klik op de tekening voor een vergroting)
 

 

 
Kennismaking| Diensten | Gallery | Contact | Nieuws | Home