Stadstuinen

Ook in een kleine tuin zijn verschillende stijlen toe te passen.
Romantische vormgeving met zitkuil, vormboompjes en trapje.
Een moderne tuin met vijver.
Voor de kinderen is het altijd leuk om een rondje te kunnen lopen of fietsen. Daarom is in de tuin met het ovale gazon een padje om het gazon gelegd. Als u goed kijkt ziet u een verkleuring in het gazon. Het donkere gazon is kunstgras waaronder een zandbak zit.
Klik op de tekening voor een vergroting
In Amsterdam is een ontwerp aangelegd voor twee opdrachtgevers. Hieronder kunt u lezen hoe dit ontwerp is gemaakt.
 

Twee stadstuinen

De tuin is romantisch vorm gegeven, waarbij de weelderige beplanting in combinatie met water en tuinbeelden, een rustieke sfeer uitstralen.

De keermuur die bij de buren al aanwezig is, is doorgetrokken in de tuin waar de foto's zijn gemaakt tot aan de achtermuur. Alle keermuren zijn gemaakt op dezelfde manier als bij de buren.

De bestrating van de buren loopt door naar deze tuin met dezelfde steensoort en in dezelfde kleur.

Vanuit de kamer wordt eerst de aandacht getrokken richting het beeld, maar door het bestratingpatroon en de stapstenen (natuurstenen trottoirbanden) wordt je blik ook naar de tuin van de buren getrokken.
Door deze vormgeving en het gebruik van dezelfde materialen zijn de twee tuinen één geheel geworden. Toch is de privacy gewaarborgd door gebruik van struiken tussen de twee tuinen.

Het terras van de buren op niveau 0,25 cm. is veel knusser geworden door de kleinere schaal en het gebruik van de planten rondom. Doordat de buren niet meteen de hele tuin kunnen overzien, wordt men uitgenodigd het trapje op te gaan om zo van de rest te genieten.

Met het gebruik van de bestaande planten, bomen, struiken, bestrating, vijver en keermuur is iets nieuws ontworpen. Vaak wordt dit door vakgenoten als lastig ervaren omdat men rekening dient te houden met die vaste gegevens. Maar het voordeel is dat de tuin meteen na de uitvoering van het ontwerp volwassen is.

Klik op de tekening voor een vergroting
 
 
Kennismaking| Diensten | Gallery | Contact | Nieuws | Home