Villatuinen

Villatuin met strakke vormgeving

In dit ontwerp ziet u het nieuwe gecombineerd met bestaande beplanting.

Het strakke lijnenspel in het ontwerp van de villa is doorgezet in de tuin waarbij het centrum van het huis is doorgevoerd in de bestrating.

Rechts voor het huis staat een oude rode beuk. Om evenwicht in het ontwerp te krijgen staan links voor het huis twee kersenbomen. Natuurlijk worden deze bomen niet zo groot als de beuk, effectief in het evenwicht is het wel.

In de achtertuin is zowel links als rechts bebouwing. Links staat een grove pergola en rechts een moderne schuur. Precies in het midden van deze tuin is gazon met daarachter een border omsloten door een beukenhaag waarachter fruitbomen staan.

De kleurstellingen van het huis komen terug in de beplanting. Ook de bestrating en de steenslag heeft deze kleurstelling.

Naast deze strakke tuin ligt een landschappelijke tuin waarin plaats is voor twee pony's, een bloemenweide en een speelgazon. Ook hier staan fruitbomen om de landelijke omgeving te accentueren. De bestaande bomen in de ponyweide zijn behouden en geven de tuin een volwassen uitstraling.

Om van deze twee tuinen een eenheid te maken is er een link gelegd tussen de strakke en landschappelijke tuin doormiddel van een rechte as richting de kas met moestuin.

In deze tuin is veel ruimte. Om niet op te gaan in deze ruimte, maar er deel vanuit te maken waarin verhoudingen tussen ruimte en mens centraal staan, is de tuin opgedeeld. Zo kan men enerzijds knus op een klein terras zitten en anderzijds de grote van de tuin ervaren door het gebruik van zicht-assen.

 

klik op de tekening voor een vergroting
klik op de tekening voor een vergroting

Villatuin met natuurlijke vormgeving.

Met het ontwerp van deze tuin aan het water is rekening gehouden dat men vanuit het huis de beleving van het water wilt.

Door de tuin geleidelijk af te laten lopen richting het water ziet men het water vanuit het huis. Hierdoor woont men echt aan het water. Als het niveau van het huis door was getrokken tot achter in de tuin zou dit effect niet aanwezig zijn.

De vormgeving rond een jaren dertig woning is rechtlijnig. Ook zijn de kenmerkende keermuurtjes toegepast. Het bos met haar natuur loopt in de tuin door omdat in de tuin natuurlijke vormen zijn gebruikt.

Uiteraard zijn bestaande bomen en heesters opgenomen in het nieuwe ontwerp.

klik op de tekening voor een vergroting
 
 
Kennismaking| Diensten | Gallery | Contact | Nieuws | Home