De mens achter de studio

Anton Boertje Tuinstudio eigenaar Anton Boertje heeft de volgende opleiding en werkervaring. Gevolgde opleiding is Rijks Middelbare Tuinbouw School richting; aanleg en onderhoud van tuinen.

Werkervaring heeft hij opgedaan bij:
Kasteel Sypesteyn te Nieuw-Loosdrecht
Royal Botanic Gardens 'Kew' te Londen (Engeland)
Paleis Het Loo te Apeldoorn
Vele buitenplaatsen door heel Nederland bij de Stichting voor het behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen (PHB). Landgoed Klarenbeek te Doornspijk.

Op de opleiding heeft hij het vak van hovenier geleerd, waarbij tuintekenen één van de belangrijke onderdelen was. Vanaf 1996 maakt hij professionele tuintekeningen voor veel verschillende opdrachtgevers. Op 3 mei 2001 heeft hij de tweede prijs gewonnen in de Tuin & Landschap tuinontwerpwedstrijd 2001. Aan deze wedstrijd deden 136 tuinarchitecten en tuinontwerpers uit Nederland en België mee (Lees meer).

Door het meewerken aan de renovatie van de tuinen van kasteel 'Sypesteyn' is hij zich gaan interesseren voor tuinhistorie. Door zijn plantgekte en tuingeschiedenisliefde is hij terechtgekomen in de grootste plantencollecties van de wereld; The Royal Botanic Gardens Kew. Van daaruit heeft hij een jaar op Paleis 't Loo gewerkt. Daarna is hij vier jaar werkzaam geweest voor de PHB. Dit is een stichting die zich gezet voor het behoud van historische buitenplaatsen. Van 1995 tot 2002 was hij beheerder op landgoed Klarenbeek te Doornspijk. Dit is een landgoed met bos, park, weilanden, lanen, waterpartijen, een boomgaard, een moestuin, gazon en borders.
Vanaf 2002 tot heden is hij toezichthouder groen bij de gemeente Noordoostpolder. In deze functie beheerd hij plantsoenen, bossen, groen aan de buitenwegen, de schouw van de sloten, geeft hij advies over erfsingels en niet op de laatste plaats is hij nauw betrokken bij het kruidenbeheer aan de oostrand van de polder. De kruiden die daar groeien komen overeen met de kruiden in de duinen omdat deze bermen zijn opgebouwd uit kalkrijk zand.

Door zijn interesse in de natuur heeft hij van jongs af aan de noodzaak ingezien, om deze natuur te sparen in binnen- en buitenland. In zijn vakgebied zorgt hij zo goed mogelijk voor de natuur door bijvoorbeeld amper onkruidbestrijdingsmiddelen te gebruiken. Hij heeft gemerkt dat het tuinieren veel makkelijker gaat wanneer men mee werk met de natuur. Dit klinkt logisch, maar wordt nog niet veel toegepast in de tuinwereld.

Door Anton Boertje in te huren om een tuintekening te maken, bent u gewaarborgd van een uitvoerbaar ontwerp doordat hij jaren ervaring heeft in het groen. Toch zal het ontwerp pakkend en niet gewoon zijn. Hierbij wordt u uitgenodigd om naar de foto's en beschrijvingen op de andere pagina's op deze site te gaan.

Met Tuinstudio Anton Boertje werken klanten, hoveniers, loonwerkers en aannemers samen om een prachtig resultaat te behalen. Tuinstudio is een onafhankelijk ontwerpbureau, dat wil zeggen dat zij geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers.

 

 
Kennismaking| Diensten | Gallery | Contact | Nieuws | Home